TV2Side2

Anbefaling

I morgen, onsdag, starter «Rock School» opp på TV 2 Zebra. Gled dere. For det er en myk Kiss-bassist man får se i serien. Her er anmeldelsen min, som jeg skrev på side2 i august:

Den 450 år gamle kostskolen Christ's Hospital i West Sussex er en av Englands fineste skoler. Her setter man pris på å holde fast i de klassiske dyder, noe som betyr at elevene oppfører seg sivilisert, går i pene uniformer, og i det hele tatt gjør som de får beskjed om.

Så får de besøk av Gene Simmons. Ved ankomst fremtår Kiss-bassisten som arrogant og syrlig med farget svart hår og svarte skinnklær. Han får i oppgave å gjøre ti av skolens elever om til vaskekte rockere på seks uker. Da skal de nemlig varme opp til en Motörhead-konsert og spille for 5000 kresne og ville heavy metal-fans.


Ting går imidlertid ikke som smurt for Gene. Elevene på skolen vet ikke hvem denne rocke-notabiliteten er, og ikke er de så veldig interesserte i å lære rock heller.

- Han var visst enormt populær en gang i tiden, sier 13-åringen Rodney.

- Jeg foretrekker kjærlighetssanger, sier Joshua.


Simmons viser et enormt engasjement i jobben. Og avslører blant annet at han pleide å være lærer i Harlem før han ble superstjerne. Engasjementet smitter etter hvert over på elevene og fra å være totalt uinterressert i å spille rock blir det knallhard kniving om å bekle de ulike rollene i bandet.

Det er rørende å se den notoriske damejegeren i aksjon med elevene. At han i det hele tatt makter å motiverende dem til å gå på audition er nesten en liten sensasjon. Kiss-bassisten når virkelig inn til elevene og etter hvert oppdager man at den tilsynelatende arrogante popstjernen ikke er annet enn en myk gammel gubbe.

I tillegg er det en interessant dynamikk mellom elevene. Simmons valg av den nerdete Joshua er meget upopulært. Joshua - The Emperor - er en ensom ulv som snakker alvespråk og ikke kan synge i det hele tatt. Likevel er det ett eller annet Johnny Rotten-aktig over ham, som nok Simmons også merket på auditionen.


Gene takler krangler og motsetninger mellom elevene på strålende vis.

Til syvende og sist er dette en varm og emosjonell reality-serie som ikke bare er for den svorne Kiss-tilhenger. Her er det mye å humre over for store og små og til og med en gammel rocker som Gene må tørke en tåre etter hvert som hans disipler hjelper hverandre fremover.

Og torsdag begynner Prison Break. Jeg kan bare si en ting: Gled dere til den også!!!!


03.okt.2006 / 18:23:47

Kommentarer:
Postet av: Herdis fra Hjelmås

Minner litt om en film jeg en gang laget med Jack Black i hovedrollen. Jeg tror jeg kallte filmen Rock School. Snakk om rip off. Brenn kjøtere

05.okt.2006 @ 22:36:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2226434
oktober 2006
ma ti on to fr
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
hitsimg